https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Atlas grzybów 2020. Tych grzybów na pewno nie znacie. Są jadalne, a niektóre bardzo smaczne [GALERIA] [27.07.2021]

Bartosz Dybała
Opracowanie:
Grzyb jadalny, bogaty w wiele wartości odżywczych, ma krótki, kilkucentymetrowy trzon, natomiast średnica kapelusza osiąga ponad 20 cm, zazwyczaj rośnie w postaci skupionych grup.
Grzyb jadalny, bogaty w wiele wartości odżywczych, ma krótki, kilkucentymetrowy trzon, natomiast średnica kapelusza osiąga ponad 20 cm, zazwyczaj rośnie w postaci skupionych grup. Wikimedia Commons/Jerzy Opioła /CC BY-SA 3.0
Na facebookowych grupach co chwilę pojawiają się nowe zdjęcia pełnych koszyków i niezłych okazów grzybów. Na obfite zbiory nadal możemy liczyć w wielu lasach m.in. Małopolski. Ważne, aby grzybobranie było bezpieczne. Dlatego wcześniej warto zapoznać się z atlasem grzybów: zobaczyć, które są trujące. My w galerii zebraliśmy mało znane gatunki grzybów, które są jadalne. Sprawdź!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pozostałe

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Grzybiarz

Sezon grzybowy w pełni a jeżeli ktoś szuka ochrony przez kleszczami polecam:

https://www.spyshop.pl/tickless_116

sprawdzony!

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska