Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym...

Cukinia. 8 nietypowych, pysznych dań. Cukinia w roli głównej [PRZEPISY]

Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym

Składniki:
1 młoda cukinia
100 g sera feta
świeża bazylia
pieprz
olej
sos czosnkowy

Wykonanie:
Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane roladki posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z sosem czosnkowym (np. Tarsmak).

Zobacz również

Spotkanie "Bliski Wschód – Wyprawy Jacka Słowaka" w kieleckim "Zameczku"

Spotkanie "Bliski Wschód – Wyprawy Jacka Słowaka" w kieleckim "Zameczku"

„Żubry” niczego nie upolowały w Szczecinie.  Są tylko punkt nad Koroną

NOWE
„Żubry” niczego nie upolowały w Szczecinie. Są tylko punkt nad Koroną

Polecamy

Klasa okręgowa Kraków I. Przebój odskoczył Zieleńczance i jest najbliżej awansu

Klasa okręgowa Kraków I. Przebój odskoczył Zieleńczance i jest najbliżej awansu

Wybrano rektora Uniwersytetu Rolniczego. Zmiany nie będzie

Wybrano rektora Uniwersytetu Rolniczego. Zmiany nie będzie

W Muzeum UJ wystawa poświęcona jego twórcy Karolowi Estreicherowi młodszemu

W Muzeum UJ wystawa poświęcona jego twórcy Karolowi Estreicherowi młodszemu