Czas na truskawki. Zobacz 5 dań obiadowych z truskawkami [PRZEPISY]
Truskawkowy chłodnik z pistacjami i chrupiącymi ziarnami
Składniki
2 kg truskawek
200 mln mleka kokosowego
1 szklanka soku z buraków
75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland
50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną Bakalland
szczypta soli
2 łyżeczki miodu
pieprz do smaku
listki mięty
Wykonanie
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, a następnie delikatnie blendujemy. Dodajemy 150 ml mleka kokosowego i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy szklankę soku z buraków i wszystko dokładnie mieszamy. Całość przyprawiamy do smaku i dodajemy miód. Gotowy chłodnik wyjmujemy z lodówki na chwilę przed podaniem.
Przelewamy do miseczek i dodatkowo ozdabiamy pozostałą śmietanką kokosową i posiekanymi pistacjami. Całość posypujemy chrupiącą sałatką i dodajemy listek mięty.