6 z 13
Poprzednie
Następne
Dania rozgrzewające: śniadania, zupy, dania główne i napoje. Rozgrzewające przyprawy [PRZEPISY]
Pomidory faszerowane ryżem w curry i suszonymi śliwkami
Składniki:
0,5 kg brązowego ryżu
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka świeżej kolendry
100 g Śliwek całe owoce Bakalland
5 dużych, twardych pomidorów
1 cebula
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na gorącej patelni smażymy cebulę z curry, dodajemy ugotowany ryż i smażymy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy posiekane śliwki i świeżą kolendrę oraz sól i pieprz. Farsz przekładamy do wydrążonych pomidorów. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut, aż pomidory zmiękną i przyrumienią się.