7 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Pieczone warzywa z żurawiną i orzechami pecan...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a1/90/5d9c38a3ef910_o_large.jpg)
Dania rozgrzewające: śniadania, zupy, dania główne i napoje. Rozgrzewające przyprawy [PRZEPISY]
Pieczone warzywa z żurawiną i orzechami pecan
Składniki:
1 mała dynia Hokkaido
0,5 kg brukselki
75 g orzechów Pecan Bakalland
100 g Żurawiny Całe Owoce Bakalland
3 łyżki oliwy z dodatkiem ziół
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Dynię myjemy i kroimy w kostkę, brukselkę kroimy na połówki. Warzywa polewamy oliwą i dodajemy przypraw do smaku. Dodajemy orzechy i żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy, Następnie wykładamy do naczynia żaroodpornego i przekładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 35 minut. Gotowe warzywa możemy podawać z grzankami.