Bruschetta niejedno ma imię Bruschetta to nic innego jak pyszna grzanka z oliwą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią. Można na niej położyć inne składniki: mozzarellę, bakłażana, cukinię,...
9 maja 2024, 11:20
Parówkowe przekąski z różnych stron świata Parówki znamy wszyscy i wydaje nam się, że ta popularna wędlina jedzona na śniadanie, kolację, a nawet obiad już niczym nie potrafi nas zaskoczyć. A jednak...
8 maja 2024, 15:01
W Krakowie trwa niezwykły kulinarny festiwal. Można spróbować potraw z całego świata 51 krakowskich restauracji stoi otworem przed uczestnikami festiwalu RestaurantWeek. Kulinarne szaleństwo potrwa do 24 kwietnia. W festiwalowej cenie spróbować...
4 kwietnia 2024, 6:56
Z cukrem, śmietaną a może jeszcze inaczej? Wszystkie oblicza placków ziemniaczanych Smażony na oleju lub wypiekany na blasze, na jeden gryz lub wielkości całej patelni, saute lub obficie polany sosem – jak kraj długi i szeroki, każdemu z nas na...
22 lutego 2024, 7:50
Studniówka 2024. Tak bawiła się krakowska "Trójka" Studniówkowe bale krakowskich szkół w pełni. W piątek, 2 lutego w Starej Zajezdni w Krakowie do uroczystego poloneza stanęli uczniowie III Liceum...
2 lutego 2024, 21:32
Fasola drobna po meksykańsku Dobrze znana fasola w nietypowej wersji – pikantnej. Meksykańska potrawka z fasoli z dodatkiem awokado, pomidora, papryki i czerwonej cebuli to doskonały sposób...
17 stycznia 2024, 8:34