
W stylu amerykańskim
Kukurydza z grilla najlepiej smakuje podana z masłem. Kolby należy grillować do momentu, aż uzyskają ciemny kolor i zmiękną. Niektórzy proponują pieczenie wraz z liśćmi, które pozwalają warzywom dojść i nabrać smaku.

Pora na faszerówki
Warzywa można urozmaicić, podając je w wersji faszerowanej. Papryki, pieczarki lub pomidory możemy nadziać kaszą, serami lub twarogiem. Fani mięsa często dodają do środka mielone mięso.

Nie tylko warzywa umilą sezon grillowy
Wiadomo, w okresie wiosennym najlepsze na grilla są młode warzywa, ale nie tylko roślinność można wykorzystać na talerzu. Pysznym daniem będzie pieczony ser, który rozpłynie się w ustach. Najlepiej wybrać te twarde, tofu lub pleśniowe, można je uzupełnić panierką. Obecnie na rynku producenci sprzedają także specjalne sery do smażenia lub pieczenia.

Grzanki na śniadanie, grzanki na grilla
Podpieczony chlebek może być dodatkiem do mięsa lub uzupełnieniem przygotowanych wcześniej warzyw. Przygotowanie nie stanowi żadnej filozofii - kromki lub kawałeczki wybranego pieczywa wkładamy na ruszt i obracamy do uzyskania przydymionego efektu.