Guacamole, czyli meksykański sos przyrządzany na bazie awokado [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Guacamole, czyli meksykański sos przyrządzany na bazie awokado. Zobaczcie przepis naszych Czytelników.

Przepis na guacamole naszych Czytelników. Magdalena i Stanisław Romkowie od 2012 roku prowadzą blog kulinarny Kuchenne Wariacje. Od jakiegoś czasu na blogu pojawiają się też potrawy nie zawierające glutenu. - Brak chleba i słodkich wypieków był dla nas wyzwaniem. Po wielu testach i próbach znaleźliśmy to, co mogło zastąpić dotychczasowe jedzenie i przede wszystkim, co było smaczne jak bezglutenowy chleb, pizza czy też pyszny biszkoptowy tort - mówią.

Składniki

  • 2 avocado
  • pomidor
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • sok z 1/2 limonki
  • liście świeżej kolendry
  • sól, pieprz
  • szczypta chili w proszku

Wykonanie
Do miski wycisnąć sok z limonki. Obrać avocado, wrzucić do limonki i rozdrobnić widelcem. Dodać drobno posiekaną czerwoną cebulę. Z pomidora wyciągnąć pestki i pokroić go na drobne kawałki. Całość przyprawić solą, pieprzem i chilli. Dokładnie wymieszać.

Polacy najaktywniejsi w Europie

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

I
Iza1234

uwielbiam do tostów

Dodaj ogłoszenie