Na stoiskach pojawiło się zarówno aromatyczne curry z Indii i Tajlandii, jak i minimalistyczne rolki sushi, kolorowy koreański bibimbap, wietnamska zupa pho i krewetki w tempurze, japoński ramen i miso-shiru, chińskie bułeczki bao. Była okazja skosztować oryginalnych azjatyckich słodyczy i herbat w towarzystwie egzotycznych przypraw.
– Kuchnia azjatycka fascynuje nas swoim bogactwem, nowymi nieznanymi smakami i ich intensywnością. Nie bez powodu obecnie w Krakowie powstaje wiele lokali skupiających się na tej różnorodnej kuchni, chcemy je przybliżyć krakowianom – mówi Katarzyna Pilitowska, organizatorka festiwalu.
WIDEO: Jakie są granice miłości do zwierzęcia?
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?