5 z 13
Poprzednie
Następne
Kuchnia azjatycka. TOP 12 egzotycznych dań, które przygotujesz w domu [PRZEPISY]
Kurczak w sosie teriyaki
Składniki:
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
6 łyżek Sosu teriyaki House of Asia
1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
½ opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
2 filety z kurczaka
Kilka gałązek dymki drobno pokrojonej
Sposób przygotowania:
1. Do miski wlej sos sojowy i 2 łyżki sosu teriyaki, włóż kurczaka, wymieszaj, przykryj folią i odstaw do lodówki na 15 minut.
2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C i piecz kurczaka przez 30 minut w otwartym naczyniu żaroodpornym.
3. Na patelni, na małym ogniu podgrzej przez minutę pozostały sos teriyaki.
4. Gotową pieczeń pokrój na kawałki i polej podgrzanym sosem.
5. Pierś z kurczaka posyp białym sezamem i dodaj dymkę. Danie podawaj z makaronem Chow Mein.