Kuchnia azjatycka. TOP 12 egzotycznych dań, które przygotujesz w domu [PRZEPISY]
Makaron chow mein z wieprzowiną
Składniki:
½ opakowania Makaronu Chow mein House of Asia
60 g Sosu ostrygowego House of Asia
1 puszka pokrojonych Grzybów shiitake w zalewie House of Asia lub 30 g suszonych Grzybów shiitake House of Asia
1 łyżka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 posiekany ząbek
½ łyżeczki Przyprawy do kuchni chińskiej House of Asia
150 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
1 mała marchewka pokrojona w słupki
1 cebula pokrojona w piórka
1 łyżka oleju
50 ml wody
1 mały posiekany pęczek kolendry lub szczypiorku
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą w małej misce.
3. Pokrojoną polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz pastę z czosnku i dokładnie wymieszaj.
4. Rozgrzej wok i podsmaż mięso, dodaj warzywa, grzyby shiitake, mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj z sosem ostrygowym i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą.