5 z 14
Kurczak w sosie teriyaki...

Kurczak w sosie teriyaki

Składniki:
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
6 łyżek Sosu teriyaki House of Asia
1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
½ opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
2 filety z kurczaka
Kilka gałązek dymki drobno pokrojonej

Sposób przygotowania:
1. Do miski wlej sos sojowy i 2 łyżki sosu teriyaki, włóż kurczaka, wymieszaj, przykryj folią i odstaw do lodówki na 15 minut.
2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C i piecz kurczaka przez 30 minut w otwartym naczyniu żaroodpornym.
3. Na patelni, na małym ogniu podgrzej przez minutę pozostały sos teriyaki.
4. Gotową pieczeń pokrój na kawałki i polej podgrzanym sosem.
5. Pierś z kurczaka posyp białym sezamem i dodaj dymkę. Danie podawaj z makaronem Chow Mein.

6 z 14
Makaron chow mein z wieprzowiną...

Makaron chow mein z wieprzowiną

Składniki:
½ opakowania Makaronu Chow mein House of Asia
60 g Sosu ostrygowego House of Asia
1 puszka pokrojonych Grzybów shiitake w zalewie House of Asia lub 30 g suszonych Grzybów shiitake House of Asia
1 łyżka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 posiekany ząbek
½ łyżeczki Przyprawy do kuchni chińskiej House of Asia
150 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
1 mała marchewka pokrojona w słupki
1 cebula pokrojona w piórka
1 łyżka oleju
50 ml wody
1 mały posiekany pęczek kolendry lub szczypiorku

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą w małej misce.
3. Pokrojoną polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz pastę z czosnku i dokładnie wymieszaj.
4. Rozgrzej wok i podsmaż mięso, dodaj warzywa, grzyby shiitake, mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj z sosem ostrygowym i dopraw do smaku przyprawą do kuchni chińskiej. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą.

7 z 14
Makaron mie z wieprzowiną w sosie teriyaki...

Makaron mie z wieprzowiną w sosie teriyaki

Składniki:
½ opakowania Makaronu Mie House of Asia
100 g Sosu Tonkatsu House of Asia lub Teriyaki House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 3 posiekane ząbki
200 g wieprzowiny (np. łopatka lub polędwiczka) pokrojonej w cienki paski
100 g różyczek z brokuła
1 cebula pokrojona w piórka
1 pęczek posiekanej dymki
2 łyżki oleju do smażenia
2 łyżki orzechów ziemnych

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W misce wymieszaj sos tonkatsu/teriyaki z odrobiną wody i pastą z czosnku.
3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż wieprzowinę. Następnie dodaj cebulę oraz różyczki z brokuła, smaż kolejne 3-4 minuty, dodaj posiekane orzechy, ugotowany makaron i całość wymieszaj z sosem.
4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką.

8 z 14
Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami...

Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami

Składniki:
1/2 opakowania Makaronu Vermicelli House of Asia
1 słoik Warzyw do woka House of Asia
3 łyżki Sosu sojowego ciemnego House of Asia
1 łyżka Sezamu białego House of Asia
100 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w cienkie plastry
1 duży ząbek czosnku drobno pokrojony
Kilka gałązek dymki pokrojonej na małe kawałki
2 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Makaron przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Warzywa wypłucz w zimnej wodzie.
3. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj mięso i smaż 3 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
4. Dodaj makaron oraz sos sojowy. Wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
5. Przed podaniem posyp dymką i sezamem.

Porada: Danie możesz polać kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Turyści pokochali to miejsce. Zbocza Góry Parkowej już nie są "dzikie". Co za zmiana

NOWE
Turyści pokochali to miejsce. Zbocza Góry Parkowej już nie są "dzikie". Co za zmiana

Tu jest jakby luksusowo. Na tych ulicach w Krakowie są najdroższe mieszkania

Tu jest jakby luksusowo. Na tych ulicach w Krakowie są najdroższe mieszkania

Krajobraz nad Wisłą w Krakowie zmienia się z dnia na dzień. Kładka znowu urosła!

Krajobraz nad Wisłą w Krakowie zmienia się z dnia na dzień. Kładka znowu urosła!

Zobacz również

Frekwencja odwiedzających Muzeum Auschwitz rośnie. W tym roku ma osiągnąć 2 mln osób

Frekwencja odwiedzających Muzeum Auschwitz rośnie. W tym roku ma osiągnąć 2 mln osób

Oranżeria Warszewicza. Nowa atrakcja Ogrodu Botanicznego w Krakowie została otwarta!

Oranżeria Warszewicza. Nowa atrakcja Ogrodu Botanicznego w Krakowie została otwarta!