Pierś z kurczaka z brokułami posmakuje każdemu - zapewnia Joanna Tokarz, autorka bloga Kuchnia w czekoladzie.
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 6 średnich różyczek brokułu
- ząbek czosnku
- mała cebulka biała
- ok. 30 g sera Lazur z niebieską pleśnią
- sól, pieprz do smaku
- 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
Wykonanie
Piersi kurczaka cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Umyte brokuły zmiksować wraz z czosnkiem, cebulką i serem Lazur. Gotowy farsz podzielić na dwie części, nałożyć na oba kotlety, ale tylko do połowy i zwinąć tak, by farsz pozostał w środku. Owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut.
WIDEO: Jakie mięso jest najzdrowsze?
Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news