4/9 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Lekka zupa z makaronem


Składniki
Międzybrodzki Makaron świderek – 250 g
Skrzydełka kurczaka – 2 szt.
Marchew – 3 szt.
Fasola zielona – ok. 300 g
Natka pietruszki
Przecier pomidorowy – 3 łyżki
Sól, pieprz

Przygotowanie

Wszystkie składniki dokładnie myjemy. Do osolonej wody wkładamy skrzydełka. W międzyczasie obieramy marchewkę, odcinamy końcówki fasoli. Po chwili od zagotowania dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolę. Następnie gotujemy na wolnym ogniu. Po ok. 15 min. dorzucamy makaron i gotujemy al dente. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Gotową zupę wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy