
Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018
Gospoda Szlachecka, Niedomice 43 Gospoda Szlachecka, Niedomice 43
Restauracja działa w tym miejscu już od 13 lat, a hotel nad nią - od lat 7. W Gospodzie nocowali i stołowali się znani polscy artyści, m.in. Hanna Banaszak, Izabela Trojanowska, Zbigniew Wodecki, a ostatnio Michał Szpak i bracia Golcowie. Restauracja serwuje tradycyjną polską kuchnię, z naciskiem na potrawy regionalne oraz kuchnię fusion, w której kucharz miesza składniki, smaki i sposoby przyrządzania potraw. Gospoda w Niedomicach i powiązany z nim lokal w Odporyszowie to również ulubione miejsce na organizację wesel i różnych uroczystości okolicznościowych. Ekipa Szlacheckiej specjalizuje się również w cateringu i obsłudze przeróżnych wydarzeń. Jednym z ostatnich był II Zjazd Radłowian.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018
Sławek Przebinda, Pizzeria Paolo, Cholerzyn
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: KELNER ROKU 2018
Natalia Rosiek, Pizzeria Bohema, Nowy Sącz
Natalia Rosiek siedem lat pracowała w Bohemie. Jak sama przyznaje, kelnerką została z przypadku. - Skończyłam pedagogikę, ale nie znalazłam pracy w zawodzie - mówi. - Do kelnerowania trochę zmusiło mnie życie, ale bardzo polubiłam tę pracę. Nigdy się w niej nie nudziłam. Będzie mi brakować moich kolegów, ale przede wszystkim stałych klientów, z którymi miałam wiele wspólnego - dodaje.
Okazało się bowiem, że dwa dni po starcie drugiego etapu naszej akcji Natalia postanowiła zmienić pracę i aktualnie nie jest już związana z zawodem kelnerki. Mimo to osoby, które ceniły ją za uśmiech, miłe słowo i fachową pracę, mogą ją docenić głosując na jej kandydaturę w naszym plebiscycie.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Kategoria: KELNER ROKU 2018
Aleksandra Migda, Restauracja & Pizzeria Mamma Mia, Dębno 188
Aleksandra Migda jest kelnerką od trzech lat. Od początku wykonywania tego zawodu pracuje w restauracji i pizzerii Mamma Mia w Dębnie. Bardzo lubi swoją pracę, ponieważ sprawia ona jej wiele radości i satysfakcji. Pani Aleksandra zaznacza jednak, że praca kelnerki to nie przysłowiowa „bułka z masłem”. Żeby dobrze go wykonywać, trzeba być bowiem osobą otwartą, umiejącą błyskawicznie nawiązywać dobry kontakt z klientami. Bardzo ważna jest również umiejętność doradzenia gościom w taki sposób, aby się zbytnio nie narzucać. - Każda kelnerka stanowi wizytówkę restauracji, w której pracuje. Dlatego odpowiednia osoba na tym stanowisku na pewno podnosi poziom świadczonych usług - zaznacza.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT
Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku