73 z 104
Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018...

Kategoria: RESTAURACJA ROKU 2018

Gospoda Szlachecka, Niedomice 43 Gospoda Szlachecka, Niedomice 43

Restauracja działa w tym miejscu już od 13 lat, a hotel nad nią - od lat 7. W Gospodzie nocowali i stołowali się znani polscy artyści, m.in. Hanna Banaszak, Izabela Trojanowska, Zbigniew Wodecki, a ostatnio Michał Szpak i bracia Golcowie. Restauracja serwuje tradycyjną polską kuchnię, z naciskiem na potrawy regionalne oraz kuchnię fusion, w której kucharz miesza składniki, smaki i sposoby przyrządzania potraw. Gospoda w Niedomicach i powiązany z nim lokal w Odporyszowie to również ulubione miejsce na organizację wesel i różnych uroczystości okolicznościowych. Ekipa Szlacheckiej specjalizuje się również w cateringu i obsłudze przeróżnych wydarzeń. Jednym z ostatnich był II Zjazd Radłowian.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

74 z 104
Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018...

Kategoria: KUCHARZ ROKU 2018

Sławek Przebinda, Pizzeria Paolo, Cholerzyn


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

75 z 104
Kategoria: KELNER ROKU 2018...

Kategoria: KELNER ROKU 2018

Natalia Rosiek, Pizzeria Bohema, Nowy Sącz

Natalia Rosiek siedem lat pracowała w Bohemie. Jak sama przyznaje, kelnerką została z przypadku. - Skończyłam pedagogikę, ale nie znalazłam pracy w zawodzie - mówi. - Do kelnerowania trochę zmusiło mnie życie, ale bardzo polubiłam tę pracę. Nigdy się w niej nie nudziłam. Będzie mi brakować moich kolegów, ale przede wszystkim stałych klientów, z którymi miałam wiele wspólnego - dodaje.

Okazało się bowiem, że dwa dni po starcie drugiego etapu naszej akcji Natalia postanowiła zmienić pracę i aktualnie nie jest już związana z zawodem kelnerki. Mimo to osoby, które ceniły ją za uśmiech, miłe słowo i fachową pracę, mogą ją docenić głosując na jej kandydaturę w naszym plebiscycie.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

76 z 104
Kategoria: KELNER ROKU 2018...

Kategoria: KELNER ROKU 2018

Aleksandra Migda, Restauracja & Pizzeria Mamma Mia, Dębno 188

Aleksandra Migda jest kelnerką od trzech lat. Od początku wykonywania tego zawodu pracuje w restauracji i pizzerii Mamma Mia w Dębnie. Bardzo lubi swoją pracę, ponieważ sprawia ona jej wiele radości i satysfakcji. Pani Aleksandra zaznacza jednak, że praca kelnerki to nie przysłowiowa „bułka z masłem”. Żeby dobrze go wykonywać, trzeba być bowiem osobą otwartą, umiejącą błyskawicznie nawiązywać dobry kontakt z klientami. Bardzo ważna jest również umiejętność doradzenia gościom w taki sposób, aby się zbytnio nie narzucać. - Każda kelnerka stanowi wizytówkę restauracji, w której pracuje. Dlatego odpowiednia osoba na tym stanowisku na pewno podnosi poziom świadczonych usług - zaznacza.



Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Wróć na www.gazetakrakowska.pl/mistrzowiesmaku

Pozostało jeszcze 27 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Historia i przemiany. 1 Maja kiedyś był zupełnie inny niż dziś. Zobaczcie te zdjęcia

Historia i przemiany. 1 Maja kiedyś był zupełnie inny niż dziś. Zobaczcie te zdjęcia

Widać pierwsze elementy Polany Światła i Muzyki na Górze Parkowej

Widać pierwsze elementy Polany Światła i Muzyki na Górze Parkowej

Kopalnia Soli Bochnia rozda wejściówki na bezpłatne zwiedzanie Trasy „Solny Świadek”

Kopalnia Soli Bochnia rozda wejściówki na bezpłatne zwiedzanie Trasy „Solny Świadek”

Zobacz również

Historia i przemiany. 1 Maja kiedyś był zupełnie inny niż dziś. Zobaczcie te zdjęcia

Historia i przemiany. 1 Maja kiedyś był zupełnie inny niż dziś. Zobaczcie te zdjęcia

Ogrody rzeźbiarek w Krakowie. Pomysł na majowy spacer po muzealnych zakątkach

Ogrody rzeźbiarek w Krakowie. Pomysł na majowy spacer po muzealnych zakątkach