Dlaczego warto mieć sok jabłkowy w każdej kuchni?
Sok jabłkowy kojarzy się przede wszystkim ze smakiem Polski, sielskiego dzieciństwa i domowych obiadów. Ale mało kto wie, że nasz flagowy polski sok to także...
9 maja 2025, 9:22
Wielkowiejski Targ z wielkanocnym klimatem i puchrokami. Smaki, zapachy i dekoracje Piękne palmy wielkanocne, koszyczki, kolorowe jajka, dekoracje. Świąteczne produkty, smaki regionu, pyszne potrawy i zapach wielkanocnych wspaniałości. Żury,...
12 kwietnia 2025, 14:05
Rzeźby lodowe w uzdrowisku. To była zimowa atrakcja Krynicy jeszcze kilka lat temu Na początku XX wieku, kiedy Krynica przeżywała apogeum popularności, ludzie sztuki stworzyli tradycję rzeźbienia w lodzie. Lodowe dzieła robiły wrażenie i...
5 stycznia 2025, 10:13
Regionalna kuchnia polska ziemniakami stoi Podhalańskie moskole i wielkopolskie pyry z gzikiem. Kluski śląskie i kaszubski grucholec. Co łączy te potrawy? Oczywiście ziemniak! Ziemniaki za sprawą smaku i...
2 stycznia 2025, 8:25
Przepisy na 12 potraw na Wigilię od najpopularniejszych kucharzy 12 wigilijnych potraw od Gessler, Makłowicza, Wachowicz, Brodnickiego, Okrasy i Starmach. Karp, kapusta, pierogi, barszcz na Wigilię i święta. Co znani kucharze...
26 grudnia 2024, 21:41
Twaróg nie tylko do kanapek Twaróg znajdziemy prawdopodobnie w każdej lodówce. To produkt smaczny, zdrowy, a przy tym można wykorzystać go na wiele sposobów. Przygotujemy dzięki niemu nie...
9 grudnia 2024, 13:15