- Dzieci przede wszystkim poznały tajniki powstawania lodów. Naszym zdaniem, najlepszych w mieście - mówią Katarzyna Heród i Dorota Zwolak z Fundacji Miasto Pracownia.
Na dobry początek każdy wykonał pamiątkową grafikę, która przedstawiać miała ulubione smaki lodów. Rekordzista w młodszej grupie wykleił grafikę składającą się z siedemnastu gałek lodów śmietankowych.
Zbigniew Grąz, właściciel lodziarni, zaprosił dzieci do swojej pracowni i zdradził tajniki powstawania najpyszniejszych lodów. Potem dzieci własnoręcznie przygotowały ulubione smaki. Młodsza grupa - truskawkowe z dodatkiem mięty, a starsza lody o smaku orzeszków ziemnych z karmelem.
A na koniec najlepsze - degustacja!
- Pamiętacie Chrzanów z czasów sprzed Kasztelani? Był tam stary szpital
- Oświęcim. Arcybiskup Jędraszewski odprawi mszę w Auschwitz
- Są miejsca w Oświęcimiu, które lepiej omijać
- W długi weekend w Zatorze znów będzie paraliż komunikacyjny
- Ściana w Mechaniku odrywa się od reszty budynku [ZDJĘCIA]
- Tak wypoczywali samorządowcy z Małopolski zachodniej
FLESZ - Dlaczego nie należy jeść owoców prosto z krzaka

Wideo