https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Najpyszniejsze w całym świecie warsztaty w „Fidze z makiem” [ZDJĘCIA]

Monika Pawłowska
Fundacja Miasta Pracownia połączyła siły z lokalną firmą „Figa z makiem. Lody rzemieślnicze”. Co powstało z tej współpracy? Pyszne warsztaty dla najmłodszych oświęcimian.

- Dzieci przede wszystkim poznały tajniki powstawania lodów. Naszym zdaniem, najlepszych w mieście - mówią Katarzyna Heród i Dorota Zwolak z Fundacji Miasto Pracownia.

Na dobry początek każdy wykonał pamiątkową grafikę, która przedstawiać miała ulubione smaki lodów. Rekordzista w młodszej grupie wykleił grafikę składającą się z siedemnastu gałek lodów śmietankowych.
Zbigniew Grąz, właściciel lodziarni, zaprosił dzieci do swojej pracowni i zdradził tajniki powstawania najpyszniejszych lodów. Potem dzieci własnoręcznie przygotowały ulubione smaki. Młodsza grupa - truskawkowe z dodatkiem mięty, a starsza lody o smaku orzeszków ziemnych z karmelem.

A na koniec najlepsze - degustacja!

FLESZ - Dlaczego nie należy jeść owoców prosto z krzaka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
a co na to Sanepid ??
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska