Nieudane "Kuchenne Rewolucje". Magda Gessler nie pomogła, czyli restauracje które nie przetrwały [23.11.2020]

OPRAC.:
Michał Borkowski
Michał Borkowski
EL MUNDO / POD CIELAKIEM, GdańskPo rewolucji w menu pojawiły się pierogi z cielęciną, wątróbki cielęce i mleczna cielęcina. Ale klienci narzekali, że dostają mało jedzenia w dośćwysokich cenach. Lokal stracił połowę dotychczasowych gości. Właściciele podjęli decyzję o zamknięciu. Według nich zmiany wprowadzone przez Magdę Gessler nie przyjęły się, a obroty spadły nawet poniżej poziomu sprzed rewolucji. Po remoncie lokal zmienił nazwę na Bazinga i serwuje głównie pizze.(źródła: dziennikbaltycki.pl, gazetapomorska.pl)
Nie pomogła nawet królowa gastronomii. Nieudane kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Zobacz, które restauracje nie wytrzymały próby czasu i nie pomogła nawet Magda Gessler. Co było powodem niepowodzenia w tych lokalach gastronomicznych i dlaczego "Kuchenne rewolucje" się tutaj nie udały. Sprawdź.

„Kuchenne rewolucje” to polski kulinarny reality show emitowany w TVN od marca 2010 do marca 2020, kiedy został zawieszony z powodu koronawirusa; przewidywana data wznowienia – 3 września 2020.

Program prowadzi Magda Gessler – właścicielka lub współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, pisarka i osobowość telewizyjna – bezkompromisowa i ostra jak kuchenny nóż, do bólu szczera, inteligentna, ciepła, empatyczna, znająca życie. Wybitna ekspertka kulinarna.

Do cyklu zgłaszają się restauratorzy mający problemy. Gessler kolejno odwiedza lokale i w ciągu czterech dni wpływa na właścicieli oraz personel. Po analizie sytuacji komentuje ją i wprowadza zmiany w menu, wystroju, nazwie lokalu; sugeruje roszady personalne, prowokuje odmianę mentalności. Audycje i ich medialna otoczka to świetna reklama lokali – jeśli skorzystają z rad Magdy. Kilka tygodni po rewolucji gwiazda wraca i sprawdza. Gdy ktoś nie respektuje jej wskazań, publicznie odmawia namaszczenia.

W ciągu 10 lat Magda Gessler przejechała 480.000 km i jak obliczył portal plejada.pl – wyrzuciła 5.698 czarnych patelni i 2.337 spalonych garnków, z okapów i szafek zeskrobała 159 kg tłuszczu, rozbiła 127 talerzy, krzyknęła 850 razy i 78 razy trzasnęła drzwiami. Pokazuje, że można się przełamać i jak to osiągnąć.

Ale na 273 rewolucje kilkadziesiąt nie udało się – czasem już w trakcie, niekiedy po miesiącach rozpaczliwej walki o utrzymanie. Zobacz 20 pechowych przykładów.

Nieudane "Kuchenne Rewolucje". Magda Gessler nie pomogła, cz...

Zwierzęta też potrafią się śmiać

Wideo

Materiał oryginalny: Nieudane "Kuchenne Rewolucje". Magda Gessler nie pomogła, czyli restauracje które nie przetrwały [23.11.2020] - Głos Koszaliński

Komentarze 3

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

babsztyl [wulgaryzm]j tam skąd przylazłaś

a
ajent LPGqqryq ps. mamrot

Baba Ikonowicz jest taką "krulową" gastronomii, jak niejaki tusek był "krulem" jewropy.

G
Gość

to

mnom

fszczonslo

Dodaj ogłoszenie