https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje TVN w Bobowej. Zobaczymy na własne oczy, jak przebiegała metamorfoza Palety Smaków

Halina Gajda
Opracowanie:
Bobowskie "Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler odbyły się na przełomie marca i kwietnia. Dzisiaj (12 września) będziemy mogli obejrzeć całą metamorfozę podczas emisji odcinka programu
Bobowskie "Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler odbyły się na przełomie marca i kwietnia. Dzisiaj (12 września) będziemy mogli obejrzeć całą metamorfozę podczas emisji odcinka programu archiwum Jan Wąsowski/Agnieszka Nigbor-Chmura
Miłośnicy „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler będą mogli się dzisiaj na własne oczy przekonać, jak wyglądała metamorfoza niegdysiejszej Palety Smaków w Bobowej. Po zaproponowanych zmianach restauracja zyskała nie tylko nową nazwę, ale też zupełnie nowe menu.

Kuchenny przewrót w Bobowej odbył się na przełomie marca i kwietnia. Właściciele „Palety Smaków” zaprosili Magdę Gessler, by pokazała im, jak na nowo tchnąć życie w swój lokal. Zmieniło się wszystko, od wystroju po kuchnię. Teraz rządzą tam śliwki i koronki. Śliwkowe motywy przewijają się dosłownie wszędzie, od wejścia po wnętrze. Kolor ścian też nawiązuje do śliwek, tak samo zresztą jak menu.

Śliwki i koronki rządzą w Śliwkowej Bobowej

W karcie dań są trzy przystawki: pstrąg wędzony w galarecie, deska wędlin i serów i tatar wołowy. Z zup w Karczmie Śliwkowa Bobowa zjemy barszcz z kaszką krakowską, żur z białą kiełbasą, lub rosół z kaczki. a na deser naleśniki z powidłami lub z serem.
Śliwka z nazwy restauracji przewija się w daniach głównych. Tutaj możemy zamówić schab pieczony w kompocie z suszu podawany z ziemniakami i ćwikłą, bigos, pstrąg smażony, placki po węgiersku, schabowy na smalcu, ale też zapiekankę ziemniaczaną. Można zamówić też pierogi z kaczką lub śliwką wędzoną.

Magda Gessler oceniła bobowską restaurację po Kuchennych Rewolucjach

Jan i Mariola Wąsowscy, właściciele restauracji nie kryli zadowolenia z przebiegu zmian, ale też z niecierpliwością i pewnym niepokojem oczekiwali na ponowną wizytę Magdy Gessler, bo choć finałowa kolacja była strzałem w dziesiątkę, to trzeba pamiętać, że jest przygotowywana pod okiem specjalistki. Sztuką pozostaje natomiast odtworzenie zaproponowanych smaków.

Przypominamy: bobowski odcinek Kuchennych Rewolucji zostanie wyemitowany dzisiaj (12 września) o godz. 21.30 na antenie TVN

Pstrąg wędzony w galarecie, barszcz z kaszą krakowską oraz bigos i naleśniki z powidłami to dania, które najbardziej smakowały restauratorce podczas ponownej wizyty.
- Pani Magda uznała je za dania - petardy, ale bardzo chwaliła też nasz schab pieczony w kompocie z suszu, pierogi, rosół z kaczki, placek po węgiersku i rosół z kaczki – mówił nam Jan Wąsowski, właściciel odnowionej restauracji.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Okiem Kielara odc. 14

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska