
TASTE / A MORZE LAS, Świnoujście
Magdzie Gessler nie pasowała oferta restauracji, sposób przyrządzania potraw, a także wystrój. – Myślę, że tu się przychodzi na picie, a nie na jedzenie. Nigdy nie jadłam ogórka, który jest ciepły i makaronu, który jest chłodny – komentowała. Gdy wróciła do Świnoujścia po kilku tygodniach, nie miała powodów do zadowolenia, a szef kuchni wylądował w szpitalu, ponoć zasłabł z przemęczenia i stresu. – Jedzenie bardzo średnie, bez przypraw, w pieczeni za dużo wody, w zupie nie czuć dorsza – podsumowała kontrolę. Ale lokal trwa.
(źródło: teleshow.wp.pl)

ALLADIN’S, Wrocław
W ramach rewolucji zmieniono wnętrza i menu. Już krótko po programie właściciel był zawiedziony. Po roku lokal zamknął, choć przyznaje, że z wielu przyczyn, takich jak osobiste czy rosnące koszty pracownicze. A może błędem było wycofanie z menu shishy, z której przez lata słynął Alladyn? Wprawdzie wróciła, ale to już był koniec. Fragmenty opinii w sieci: „pani oznajmiła, że sziszki już nie ma i nie będzie, megarozczarowanie!”, „samo chwalenie się wizytą Magdy Gessler nie wystarczy. Wystrój ładny, ale na tym plusy się kończą”.
(źródła: gazetawroclawska.pl, pomorska.pl)

MATALMARA / WILLA POD ZŁOTYM ZIEMNIAKIEM, Goczałkowice -Zdrój
Magda Gessler skrytykowała niezrozumiałą nazwę i ludwikowski wystrój lepszy na wesela niż na restaurację. Nie bardzo podobało się to właścicielce, która po emisji odcinka wniosła do sądu pozew oskarżając producenta, że zamiast pomóc zaszkodził i naruszył jej dobre imię. W końcu lokal wystawiono na sprzedaż.
(źródło: krakow.naszemiasto.pl)

STEAK HOUSE RODEO, Kwidzyn
W ogniu krytyki Magdy Gessler znalazły się m.in. niesmaczne jedzenie i mała widoczność lokalu. Wskutek rewolucji w menu znalazły wołowe steki i polędwiczki, kiełbaski z grilla, oryginalne hamburgery oraz sos z pieczonych kości. A jednak zmiany nie przyniosły powodzenia. Lokal wkrótce zamknięto.
(źródło: dziennikbaltycki.pl)