
SZAFRAN / WAŁKOWANE, Łódź
Lokal serwował mieszankę kuchni gruzińskiej, rosyjskiej, a nawet uzbeckiej. Ale zabrakło pieniędzy na wystrój.
Wnętrze przypominało szpital. Słaba też była promocja, przychodziło mało gości. Wystrój zmieniono na bardziej kolorowy i z akcentami kwiatowymi. Ale po powrocie Magda Gessler uznała dania za nieświeże i niesmaczne. Nie zaakceptowała rewolucji. Lokal nie dotrwał do emisji i został zamknięty.
(źródło: gazetapomorska.pl)

LE PAPILLON NOIR / SCHWARZER SCHMETTERLING, Katowice
Między Magdą Gessler a właścicielką od początku dochodziło do spięć, a w końcu okazało się, że ekipę rewolucyjną zaproszono po to, by zapewnić restauracji darmową reklamę. Właścicielka w bezczelny sposób wyrzuciła Magdę, a potem w mediach społecznościowych oskarżyła gwiazdę o to, że w trakcie realizacji programu obrażała ją w równie niewybredny sposób.
(źródło: krakow.naszemiasto.pl)

SZAFRAN / SOCZYSTE PIECZYSTE BISTRO, Kwidzyn
Lokal świecił pustkami. Właścicielka poprosiła Magdę Gessler, o odratowanie jej drugiego domu. Po rewolucji w menu można było znaleźć pieczoną karkówkę, pierś z kaczki czy schab na kapuście, a także świetne desery domowej roboty – wszystko w przystępnych cenach. A jednak kilka miesięcy później Bistro zakończyło działalność.
(źródło: dziennikbaltycki.pl)

BLUE MOON, Wałcz
Właściciele sporo zainwestowali w standard. Robili wrażenie sympatycznych ludzi, ale Magda Gessler na podstawie opinii w sieci i rozmowy z personelem oraz byłymi pracownikami odkryła inny obraz sytuacji. Właściciel wobec swoich ludzi był agresywny, nie płacił za nadgodziny. W końcu pracownice odmówiły pracy i nie wróciły mimo namów samej Magdy Gessler. Do rewolucji nie doszło.
(źródło: krakow.naszemiasto.pl)