Proste, szybkie i bardzo smaczne. Przepis poleca Katarzyna Skuta z Krakowa.
Składniki
- opakowanie makaronu pelnoziarnistego
- 1 opakowanie groszku mrożonego
- garść liści bazylii
- garść liści świeżej mięty
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki sera długodojrzewającego
- sól, pieprz
- ewentualnie ulubione orzechy lub płatki migdałowe do posypania
Wykonanie
Groszek ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, zachowując 1 szklankę wody, w której się gotowal. Przełożyć go do malaksera, wlać wodę, dodać zioła, czosnek, ser i przyprawy. Zmiksować.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać do sosu i wymieszać.
Przed podaniem można danie posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami lub płatkami migdałowymi.
Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]

Masz ochotę na sałatkę? Sprawdź najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN