Autor: Sylwia ŁadygaPrzepis na szybką sałatkę śledziową z buraczkami, ogórkami i majonezemSkładniki:500 g matiasów w olejujabłko2 ugotowane buraki4 ogórki konserwowecebula2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc.4 łyżki majonezusól, pieprzocet winnysok z cytrynyWykonanie:Matiasy pokroić w kostkę, buraki, jabłko i ogórki również. Cebulę posiekać, przelać wrzątkiem. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać majonez, śmietanę, ocet, sól i pieprz. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Sylwia Ładyga
W zimie i za oknami, i na naszych talerzach często brakuje kolorów. Doskonałym sposobem na kulinarną nudę są sałatki - doskonałe przekąski na każdą okazję, w tym także na chłodne zimowe wieczory. Zobacz najlepsze propozycje sałatek, które podbiją nie tylko żołądki, ale także serca wszystkich smakoszy.