Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]

AH
Kolorowe tapas, czyli przekąska na razSkładniki:opakowanie ciasta francuskiego, najlepiej prostokątnegoopakowanie serka śmietankowego typu Almetteżółta i czerwona paprykaduża cebulapęczek natki pietruszki lub kolendryprzyprawy: sól, pieprz, ewentualnie chilli do smakuWykonanie:Nagrzać piekarnik do ok. 200 stopni, zależnie od wskazówek producenta ciasta francuskiego.Zamrożone ciasto odmrozić. Na powierzchni surowego ciasta rozsmarować cienką warstwę serka. Przełożyć ciasto razem z papierem na dużą, płaską blaszkę.Cebulę i oczyszczone z nasion papryki pokroić w drobną kostkę. Całą powierzchnię posypać równomiernie posiekanymi kolorowymi warzywami; cebulą i paprykami. Doprawić całość solą, pieprzem oraz ewentualnie chilli i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut. Ciasto ma się ładnie zarumienić.Po upieczeniu pokroić je najpierw w kwadraty, a następnie - krojąc kwadraty po przekątnej - w trójkąty. Posypać posiekaną natką pietruszki i ułożyć na tacy. Kolorowa przekąska gotowa! Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, w wersji łagodnej lub pikantnej. Dla większej liczby osób można ją podzielić na jeszcze mniejsze trójkąty. Dla urozmaicenia można również posypać całość przed upieczeniem pestkami dyni, słonecznika lub sezamu.
Kolorowe tapas, czyli przekąska na razSkładniki:opakowanie ciasta francuskiego, najlepiej prostokątnegoopakowanie serka śmietankowego typu Almetteżółta i czerwona paprykaduża cebulapęczek natki pietruszki lub kolendryprzyprawy: sól, pieprz, ewentualnie chilli do smakuWykonanie:Nagrzać piekarnik do ok. 200 stopni, zależnie od wskazówek producenta ciasta francuskiego.Zamrożone ciasto odmrozić. Na powierzchni surowego ciasta rozsmarować cienką warstwę serka. Przełożyć ciasto razem z papierem na dużą, płaską blaszkę.Cebulę i oczyszczone z nasion papryki pokroić w drobną kostkę. Całą powierzchnię posypać równomiernie posiekanymi kolorowymi warzywami; cebulą i paprykami. Doprawić całość solą, pieprzem oraz ewentualnie chilli i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut. Ciasto ma się ładnie zarumienić.Po upieczeniu pokroić je najpierw w kwadraty, a następnie - krojąc kwadraty po przekątnej - w trójkąty. Posypać posiekaną natką pietruszki i ułożyć na tacy. Kolorowa przekąska gotowa! Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, w wersji łagodnej lub pikantnej. Dla większej liczby osób można ją podzielić na jeszcze mniejsze trójkąty. Dla urozmaicenia można również posypać całość przed upieczeniem pestkami dyni, słonecznika lub sezamu. Violetta Grzelka
Każdy z nas zna to uczucie, kiedy na obiad jeszcze brak ochoty, ale już warto byłoby coś zjeść. Z rozwiązaniem tego problemu przychodzą pyszne przekąski, które zadziwią nas nie tylko w domowym zaciszu, ale także na imprezie czy w gronie znajomych. Zobacz TOP 10 najlepszych przekąsek!

ZOBACZ KONIECZNIE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kiełbaski zapiekane w cieście

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska