https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pieczony ser camembert z bakaliami, miodem i płatkami chilli [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Przepis na pieczony ser camembert z bakaliami, miodem i płatkami chilli.

Agnieszka Delkowska jest rodowitą góralką, pasjonatką poznawania nowych smaków, nowych ludzi i miejsc. - Staram się, żeby moja kuchnia była łatwa i przyjemna. Zbieram książki kucharskie i różowe akcesoria kuchenne - mówi autorka bloga Lady Kitchen

Składniki

  • po serku camembert na osobę
  • dowolne posiekane bakalie (suszone owoce, orzechy, pestki)
  • miód gryczany lub tymiankowy
  • płatki chilli

Wykonanie

Serki przekroić wzdłuż na pół. Na jednej z połówek rozłożyć bakalie. Posypać delikatnie płatkami chilli. Polać miodem. Połówki sera złożyć razem. Serki zawinąć ciasno w folię lub papier do pieczenia (każdy osobno). Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z żurawiną.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska