Na wiosenne wycieczki Katarzyna Skuta z Krakowa poleca domową tortillę.
Składniki na sos:
- 2 łyżki serka naturalnego
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżeczki musztardy
- sok z cytryny
Składniki na nadzienie:
- 4 tortilla wraps
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 kulka mozarelli
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 świeży ogórek
- 1 kiszony ogórek
- sałata lodowa
Wykonanie:
Z jogurtu, musztardy, keczupu i soku z cytryny zrobić sos. Warzywa pokroić w słupki, mozarellę porwać na kawałki. Mięso przyprawić w ulubiony sposób, pociąć w paski i usmażyć na patelni grillowej. Warzywa umyć, pokroić w słupki, cebulę w piórka.
Sos rozsmarować na podgrzanym placku, ułożyć liście sałaty lodowej, warzywa, ser i mięso. Placek zawinąć, jego spód podwijając do środka tak aby zawartość nie wypadła dołem.
Tortille smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno (przed podaniem można podgrzać na patelni lub w zgrzewarce do kanapek).