Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Piknikowe przekąski: tortilla z kurczakiem, papryką, ogórkiem i sałatą [PRZEPIS]

Katarzyna Skuta
Katarzyna Skuta
Domowa tortilla z kurczakiem i dodatkami

Na wiosenne wycieczki Katarzyna Skuta z Krakowa poleca domową tortillę.

Składniki na sos:

  • 2 łyżki serka naturalnego
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sok z cytryny

Składniki na nadzienie:

  • 4 tortilla wraps
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 kulka mozarelli
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 świeży ogórek
  • 1 kiszony ogórek
  • sałata lodowa

Wykonanie:
Z jogurtu, musztardy, keczupu i soku z cytryny zrobić sos. Warzywa pokroić w słupki, mozarellę porwać na kawałki. Mięso przyprawić w ulubiony sposób, pociąć w paski i usmażyć na patelni grillowej. Warzywa umyć, pokroić w słupki, cebulę w piórka.
Sos rozsmarować na podgrzanym placku, ułożyć liście sałaty lodowej, warzywa, ser i mięso. Placek zawinąć, jego spód podwijając do środka tak aby zawartość nie wypadła dołem.
Tortille smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno (przed podaniem można podgrzać na patelni lub w zgrzewarce do kanapek).

Zobacz też: Przepis na tatara z pomidorów

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska