Przepis polecają panie ze Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich w Głogoczowie (gmina Myślenice).
Składniki
- 4 duże pomidory (1 kg)
- 1 cebula
- 1 pałka czosnku
- świeża bazylia
- paczka małych sucharków
- ser kanapkowy typu feta
- sól, pieprz
Wykonanie
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, następnie wydrążyć i drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać, czosnek wycisnąć w prasce. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną świeżą bazylię i jeszcze raz wymieszać. Podawać na sucharku z serem fetą.
Zobacz też:miód z mniszka lekarskiego
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?