https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Regionalne przysmaki: tatar z pomidorów [PRZEPIS]

Koło Gospodyń Wiejskich z Głogoczowa
Koło Gospodyń Wiejskich z Głogoczowa
Tatar z pomidorów

Przepis polecają panie ze Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich w Głogoczowie (gmina Myślenice).

Składniki

  • 4 duże pomidory (1 kg)
  • 1 cebula
  • 1 pałka czosnku
  • świeża bazylia
  • paczka małych sucharków
  • ser kanapkowy typu feta
  • sól, pieprz

Wykonanie
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, następnie wydrążyć i drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać, czosnek wycisnąć w prasce. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną świeżą bazylię i jeszcze raz wymieszać. Podawać na sucharku z serem fetą.

Zobacz też:miód z mniszka lekarskiego

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska