Schab w nowej odsłonie, czyli kieszonki schabowe. Przepis naszej Czytelniczki Joanny Tokarz, autorki bloga „Kuchnia w czekoladzie”.
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej z pestkami dyni
- 4 plastry sera mozzarella
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Kotlety schabowe delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Na jednej stronie układamy posiekane suszone pomidory, kładziemy plaster sera mozzarella i posypujemy pestkami dyni z zalewy olejowej. Przykrywamy drugą częścią i tłuczkiem mocno zbijamy boki, zawijając je następnie ku górze. Grillujemy bezpośrednio na ruszcie zawiniętymi bokami do góry, co zapobiegnie wypłynięciu sera. Obracamy po około 15 minutach na drugą stronę. Całkowity czas grillowania u mnie wyniósł około 40 minut. Podajemy ze świeżą sałatą lub grillowanymi warzywami.
Rozpocznij sezon grillowy
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Zobacz koniecznie!

Wideo