https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Podhale. Jakie regionalne potrawy zjeść podczas pobytu w górach [TOP 10]

red.
Zdaniem restauratorów z Podhala nasi rodacy podczas wakacji są tradycjonalistami i najczęściej zamawiają: rosół, kotlet schabowy czy pierogi. Takiego wyboru według szacunków dokonuje około 60 procent klientów górskich karczm, restauracji i barów szybkiej obsługi. Co z pozostałymi klientami? Okazuje się, że ci są bardziej wybredni i szukają potraw typowo regionalnych. Tym samym podczas urlopu nie tylko zdobywają kolejne szczyty, ale też odbywają podróż w poszukiwaniu nowych smaków.

Specjalnie dla takich osób przygotowaliśmy zestawienie 10 regionalnych potraw z okolic Tatr, które są znane tylko tutaj i tylko w górach można dostać je w restauracji. Ciekawi nas czy próbowaliście już wszystkich...

Czapka z daszkiem z motywem Tatr - dwie wersje kolorystyczne - 109 zł.

Szukasz pamiątki z pobytu w Tatrach? Odwiedź sklep TPNu. Tu ...

Które tatrzańskie schroniska karmią najlepiej? Sprawdzamy oc...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Turystyka

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska