Gotowanie to moja pasja. Lubię moimi daniami sprawiać radość innym, bo niezastąpiony jest uśmiech na twarzy osoby obdarowanej. Swoimi przepisami dzielę się na blogu Tradycyjna Kuchnia Kasi - opowiada Katarzyna Jaworek z Mętkowa.
Składniki
- 300 g solonych matiasów
- 2 kiszone ogórki
- 15 marynowanych pieczarek
- 4 strąki marynowanej czerwonej papryki
- czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- sok z połowy cytryny
- sól pieprz
Wykonanie
Matiasy moczyć przez godzinę w wodzie. Osuszyć i skropić z dwóch stron sokiem z cytryny. Pokroić w małą kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić w małą kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do salaterki. Dodać olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowego tatara wyłożyć na talerz.
Źródło: Dzień Dobry TVN