Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na karnawałową przekąskę: tatar ze śledzia [PRZEPIS]

Katarzyna Jaworek
Tatar ze śledzia.

Gotowanie to moja pasja. Lubię moimi daniami sprawiać radość innym, bo niezastąpiony jest uśmiech na twarzy osoby obdarowanej. Swoimi przepisami dzielę się na blogu Tradycyjna Kuchnia Kasi - opowiada Katarzyna Jaworek z Mętkowa.

Składniki

  • 300 g solonych matiasów
  • 2 kiszone ogórki
  • 15 marynowanych pieczarek
  • 4 strąki marynowanej czerwonej papryki
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sok z połowy cytryny
  • sól pieprz

Wykonanie

Matiasy moczyć przez godzinę w wodzie. Osuszyć i skropić z dwóch stron sokiem z cytryny. Pokroić w małą kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić w małą kostkę.

Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do salaterki. Dodać olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowego tatara wyłożyć na talerz.

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska