13 z 14
Naleśniki czekoladowe z kremem mascarpone i borówkami...
fot. archiwum

Naleśniki czekoladowe z kremem mascarpone i borówkami Roberta Muzyczki

Składniki
700 ml mleka czekoladowego OSM Piątnica
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
500 ml śmietany słodkiej 36%
3 łyżki cukru pudru
250 g serka mascarpone
1 szklanka świeżych borówek
olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie

Do mleka czekoladowego dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać rózgą tak, żeby nie było grudek. Usmażyć na patelni naleśniki, smarując za każdym razem rozgrzaną patelnię olejem.
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na naleśniki, posypać jagodami i złożyć w kopertę lub rulon.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Utrudnienia na zakopiance. Budują ścianę oporową, zajmą pas drogi. Będą korki i hałas

Utrudnienia na zakopiance. Budują ścianę oporową, zajmą pas drogi. Będą korki i hałas

"Hańba! Wstyd! Dość!". Protest przed siedzibą dyrekcji ochrony środowiska w Krakowie

"Hańba! Wstyd! Dość!". Protest przed siedzibą dyrekcji ochrony środowiska w Krakowie

Polecamy

Utrudnienia na zakopiance. Budują ścianę oporową, zajmą pas drogi. Będą korki i hałas

Utrudnienia na zakopiance. Budują ścianę oporową, zajmą pas drogi. Będą korki i hałas

Dwa awanse Zwolińskiej w ME. Jeden w świetnym stylu, drugi z "wypadkiem przy pracy"

Dwa awanse Zwolińskiej w ME. Jeden w świetnym stylu, drugi z "wypadkiem przy pracy"

Krakowskie food parki. Jedzenie z przyczepy pod chmurką? Tu poczujesz klimat USA

Krakowskie food parki. Jedzenie z przyczepy pod chmurką? Tu poczujesz klimat USA