Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Dorada po libańsku. Pyszna ryba z papryką [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Dorada po libańsku to pomysł na pyszny obiad. Zobaczcie przepis.
Dorada po libańsku to pomysł na pyszny obiad. Zobaczcie przepis. Fot. Sylwia Ładyga
Dorada pieczona w całości z dodatkiem papryki i ziół to pomysł na pyszny, nietypowy obiad. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.

Dorada po libańsku [PRZEPIS]

Składniki

  • dorada
  • zielona papryka
  • czerwona papryka
  • żółta papryka, 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • oliwa z oliwek, sól

Wykonanie
Rybę oczyścić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, szczyptą tymianku i ułożyć na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Papryki pokroić w kostkę, a czosnek, oregano, tymianek, resztę soku z cytryny, oliwę z oliwek i odrobinę soli zmiksować na pastę. Pastę dokładnie wymieszać z pokrojonymi paprykami, nałożyć na rybę. Zamknąć folię pozostawiając mały otwór i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut.
Przepis Sylwii Ładygi, autorki bloga "Ostra na słodko"

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska