Dorada po libańsku [PRZEPIS]
Składniki
- dorada
- zielona papryka
- czerwona papryka
- żółta papryka, 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku cytrynowego
- łyżeczka suszonego oregano
- łyżeczka suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- oliwa z oliwek, sól
Wykonanie
Rybę oczyścić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, szczyptą tymianku i ułożyć na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Papryki pokroić w kostkę, a czosnek, oregano, tymianek, resztę soku z cytryny, oliwę z oliwek i odrobinę soli zmiksować na pastę. Pastę dokładnie wymieszać z pokrojonymi paprykami, nałożyć na rybę. Zamknąć folię pozostawiając mały otwór i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-35 minut.
Przepis Sylwii Ładygi, autorki bloga "Ostra na słodko"

Wideo