Pomysł na obiad. Kotlety z jajek według Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

mad
Kotlety z jajek to danie tanie i smaczne. 123 rf
Przepis na kotlety z jajek.

Przepisem na kotlety z jajek podzieliły się Panie działające w Kole Gospodyń Wiejskich w Buczkowie (gmina Rzezawa).

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 mała bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • cebula
  • zielenina
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Bułkę zamoczyć w mleku, cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ugotowane jaja zemleć w maszynce z bułką i podsmażoną cebulą, dodać surowe jajko, sól, pieprz oraz zieleniną i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Zobacz też:Małopolskie przysmaki: kołacz z serem i kruszonką

Zobacz też:Placki z blachy po zobielsku

Zobacz też:Regionalne przysmaki: kluski kudłate z kwaśnicą z Woli Radziszowskiej

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie