https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad: pikantne naleśniki z kaszą jaglaną [PRZEPIS]

mad
Naleśniki z kaszą jaglaną to pomysł na niebanalny obiad.
Naleśniki z kaszą jaglaną to pomysł na niebanalny obiad. Monika Marmuźniak
Przepis na naleśniki z kaszą jaglaną.

Przepisem na naleśniki podzieliła się nasza Czytelniczka Monika Marmuźniak. Uwielbia poznawać nowe i wymyślać własne przepisy.
– Farsz do tych naleśników można modyfikować według naszych upodobań lub obecnie dostępnych składników – mówi autorka bloga Sezony.


Składniki na naleśniki

  • 25 dag mąki
  • 2 jajka
  • 250 ml wody gazowanej
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • przyprawy: papryka ostra i słodka, zioła prowansalskie, oregano, pieprz, kurkuma


Składniki na farsz

  • cebula
  • 10 dużych pieczarek
  • sól, pieprz
  • 2/3 szklanki kaszy jaglanej


Wykonanie

Rozbełtać jajka, dodać mąkę, szczyptę soli i przyprawy, dokładnie wymieszać. Następnie wlać mleko, wodę i olej. Wymieszać do połączenia składników. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.
Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na maśle. Kaszę ugotować na sypko.
Pokrojone w plasterki pieczarki usmażyć. Wszystkie składniki wymieszać i chwilę podsmażyć. Farsz zawinąć w naleśniki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Maariolka
bardzo skomplikowany ten przepis, wolę iść na łatwiznę i kupić gotowe danie od frykas kościan
Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska