https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie: tosty z pastą z tuńczyka [PRZEPIS]

mad
Tosty z pastą z tuńczyka to pomysł na zdrowe i pyszne śniadanie.
Tosty z pastą z tuńczyka to pomysł na zdrowe i pyszne śniadanie. materiały prasowe
Przepis na pastę z tuńczyka.

Pomysł na śniadanie? Szybka, prosta i pyszna pasta z tuńczyka. Pamiętajmy, że tuńczyk to doskonałe źródło witamin A, E i D oraz kwasów omega-3. 100 gram tuńczyka w sosie własnych to tylko 90 kalorii.

Składniki dla dwóch osób

  • 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
  • 2 jajka
  • 1/2 cebuli
  • 2 ogórki konserwowe/kiszone
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 opakowania rukoli


Dodatkowo

6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake)

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Chleb utostować. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 3

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

d
ddd
moje smaki! polecam wloska kuchnie. od jakiegos czasu jem tylko takie sniadania
d
daria
brzmi pysznie, ja ostatnio mam tradycję i na pyszne śniadania chodze do restauracji Instalacje Art Bistro
O
Olga
Lubię ryby :) Tuńczyka też, może jutro przy piątku przygotuję sobie taką pastę :) do tego standardowo szklanka cisowianki z cytryną :)
Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska