https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne. Ryba wigilijna zamiast karpia: filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym [PRZEPIS]

mad
Filet z sandacza można podać na wigilijny stół zamiast karpia. Przepis jest bardzo prosty.
Filet z sandacza można podać na wigilijny stół zamiast karpia. Przepis jest bardzo prosty. archiwum
Jaką rybę na Wigilię podać zamiast karpia? Nie wszyscy lubią karpie, a na wigilijnym stole powinna pojawić się ryba. Doskonałym pomysłem jest sandacz. Zobaczcie przepis na sandacza w aromatycznym sosie.

Ryba na Wigilię. Zobaczcie przepis Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy na świątecznego sandacza.

Składniki

  • filet z sandacza (4 porcje po ok. 150 g)
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki wina białego półwytrawnego


Składnik na sos

  • musztarda sarepska (2 łyżki)
  • musztarda francuska (2 łyżki)
  • miód wielokwiatowy (2 łyżki)
  • śmietanka słodka 18% (150 ml)

Wykonanie
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Zobacz koniecznie:

Zobacz też:

Zobacz też:

Źródło: Agencja TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska