Ryba na Wigilię. Zobaczcie przepis Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy na świątecznego sandacza.
Składniki
- filet z sandacza (4 porcje po ok. 150 g)
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki wina białego półwytrawnego
Składnik na sos
- musztarda sarepska (2 łyżki)
- musztarda francuska (2 łyżki)
- miód wielokwiatowy (2 łyżki)
- śmietanka słodka 18% (150 ml)
Wykonanie
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.
Zobacz koniecznie:
Zobacz też:
Zobacz koniecznie:
Zobacz też:
Zobacz też:
Źródło: Agencja TVN

Wideo