
ŁYZKI DO SPAGETTI
GIS ostrzega przed łyżkami do spaghetti T-nylon spaghetti scoop. Nie można ich używać do kontaktu z żywnością
Szczegóły produktu:
T-nylon spaghetti scoop o numerze partii: 750637 z kodem kreskowym 5907558760637, którego importerem jest firma TADAR Dariusz Tauchert Jasin, Poznańska 53, 62-020 Swarzędz.

JAJA
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności i poinformował o wykryciu bakterii Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek jaj konsumpcyjnych. Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej lub możliwe przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.
Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt – Świeże jaja, klasa A, kategoria wagowa L-Duże, 10 szt.
Najlepiej spożyć przed: 20.07.2021
Kod na skorupkach jaj: 3PL 30221328
Producent: INVEST MICHEL Sp. j., Kobierne 44A, 05-311 Dębe Wielkie nr zakładu pakowania jaj PL 14125903 WE

KASZA GRYCZANA
Nie należy spożywać partii "Kaszy Gryczanej Plon Natury" produkowanej przez Sawex Food dla firmy Jeronimo Martins Polska - właściciela sklepów Biedronka. Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie o wycofaniu partii z powodu zanieczyszczenia pestycydami.
Główny Inspektor Sanitarny informuje, że ostrzeżenie dotyczy konkretnej partii produktu: Najlepiej spożyć przed/ numer partii: 08.04.2022 18:49 161PLALB21AD214.
Producentem jest spółka SaweX Food, mieszcząca się przy ul. Przemysłowej w Kościerzynie.

SEZAM ŁUSKANY
W partii sezamu łuskanego HELIO wykryto salmonellę - poinformował Główny Inspektorat Sanitarny. Producent podjął decyzję o wycofaniu partii.
Na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego podane zostały szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Sezam łuskany HELIO, 200 g
Numer partii: 65112
Data minimalnej trwałości: 09.2022
Producent: HELIO S.A. Wyględy, ul. Stołeczna 26, 05-083 Zaborów, Zakład produkcyjny: Brochów 119, 05-088 Brochów
Kraj pochodzenia - Nigeria