Łazanki to dobre i proste danie. Przepis Agnieszki Delkowskiej, autorki bloga Lady Kitchen.
Składniki
- 1 główka kapusty białej, poszatkowanej
- 1 szklanka pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
- około 30 dag wędliny (szynka, kiełbasa)
- 1 duża, drobno pokrojona cebula
- 1 łyżeczka kminku
- sól, pieprz
- 2 szklanki bulionu lub wody
- ugotowany makaron typu łazanki
- olej, masło
Wykonanie
Kapustę przesmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Boczek wytopić, dodać cebulę i wędlinę i zarumienić.
Zrumieniony boczek i wędliny dodać do kapusty. Wymieszać i dusić razem około 10 minut
Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą, pieprzem i kminkiem.
Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]

Masz ochotę na sałatkę? Sprawdź najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN