4/17 Zamknij

Roladki szpinakowe z łososiemSkładniki1 opakowanie mrożonego szpinaku  3 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę  2 łyżki masła  4 jajka  2 łyżki mąki

Fot. Koło Gospodyń w Białce

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Roladki szpinakowe z łososiem

Składniki
1 opakowanie mrożonego szpinaku 
3 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 
2 łyżki masła 
4 jajka 
2 łyżki mąki pszennej 
2 opakowania serka twarogowego chrzanowego
200 g wędzonego łososia w plastrach
sól, pieprz
 
Wykonanie
Na patelni odparować szpinak i podsmażyć na maśle razem z czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem- ostudzić. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Blaszkę (płaską, taką z piekarnika) wyłożyć papierem. Białka ubić na sztywno, żółtka dodać do przestudzonego szpinaku, delikatnie wymieszać, do masy przesiać mąkę, wymieszać. Masę rozprowadzić na przygotowaną blaszkę. Piec 15 minut, odstawić do wystudzenia.
Na szpinakowym placku rozsmarować serek chrzanowy, przykryć plastrami łososia układając jeden przy drugim, zwinąć roladę w folię i włożyć do lodówki do stężenia. Kroić w plastry.
Przepis Koła Gospodyń z Białki Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy