Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zawijasy pieczarkowo-boczkowe...
fot. Fot. archiwum

Przepisy na przekąski na Sylwestra na jeden kęs, czyli popularne finger food. Efektowne i smaczne

Zawijasy pieczarkowo-boczkowe

Składniki
12 świeżych, dużych pieczarek
200 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
1/2 pęczka natki pietruszki
2 ząbki czosnku
12 plasterków wędzonego boczku surowego
grubo mielony pieprz do smaku

Wykonanie
Pieczarki oczyścić, lecz nie obierać, wyciąć nóżki i część miąższu. Ser utrzeć na grubych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony czosnek, pieprz, posiekane nóżki pieczarek i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać pieczarki, każdą owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką i upiec w piekarniku w 200 stopni aż do ładnego zrumienienia boczku.

Zobacz również

Władze powiatu mogileńskiego wybrane

Władze powiatu mogileńskiego wybrane

Majówka w Krakowie. Wielkie plażowanie i błogi odpoczynek na Bagrach i Zakrzówku

Majówka w Krakowie. Wielkie plażowanie i błogi odpoczynek na Bagrach i Zakrzówku

Polecamy

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Krecz w drugim półfinale. Pogromca Nadala nie dokończył meczu. Piękny gest rywala

Krecz w drugim półfinale. Pogromca Nadala nie dokończył meczu. Piękny gest rywala