Na początku maja pośród szerokich, jasnozielonych liści pojawią się białe kwiatostany. Po przekwitnięciu liście bardzo szybko zamierają i w czerwcu, kiedy dojrzewają nasiona nie ma już zazwyczaj po nich śladu, a roślina spędza resztę roku w ukryciu pod ziemią.
W ostatnich latach czosnek niedźwiedzi stał się bardzo modnym dodatkiem w kuchni. Pamiętajmy, żeby nie niszczyć naturalnych populacji, bo jest rośliną podlegającą ochronie. Jest dostępny w uprawie i najlepiej na własne potrzeby posadzić go w ogrodzie, gdzie będzie cieszył nasze oczy kwiatami, a od czasu do czasu uszczkniemy listek by przyprawić nim biały ser lub masło.
- Blok jak zamek w Krakowie! "Najoryginalniejszy" w mieście! Kto jeszcze nie widział?
- Bierzemy je na potęgę! Oto efekty uboczne popularnych leków bez recepty.
- Zatopione Skawce. Wieś na dnie Jeziora Mucharskiego
- Te znaki zodiaku to najlepsze żony
- Z aptek zniknęło kilkanaście popularnych leków. Wycofał je GIF
- "Perły Śródmieścia" usunięte. To kolejna akcja krakowskiej straży miejskiej

Wideo