https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Roladki z wędzonego łososia nadziewane serkiem mascarpone [PRZEPIS]

Janina Czaja
Roladki z wędzonego łososia nadziewane serkiem mascarpone

Janina Czaja z Krakowa uwielbia organizować przyjęcia i podawać różne smakołyki. Roladki z łososia posmakują każdemu.

Składniki

  • 10 dag łososia wędzonego
  • 20 dag serka mascarpone
  • łyżka posiekanego koperku
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • cytryna

Wykonanie
Dokładnie wymieszać serek z koperkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na blacie rozłożyć plastry łososia i dokładnie rozsmarować na nich serek. Ostrożnie zwinąć w roladki. Każdą roladkę przewiązać gałązką szczypiorku.
Przekąskę serwować na eleganckim półmisku w towarzystwie cytryny pokrojonej na ósemki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska