MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto kryształek...
fot. Fot. mad

Smaki dzieciństwa. Ciasta i desery rodem z PRL. TOP 10 deserów naszych Czytelników [PRZEPISY]

Ciasto kryształek

Składniki
6 galaretek (trzy różne kolory)
50 g żelatyny
1/2 litra śmietany kremówki
szklanka kefiru
szklanka cukru
cukier waniliowy

Wykonanie
Przygotować galaretki (każdy kolor osobno!). Po ostygnięciu pokroić je w kostkę. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstawić na pół godziny. Po tym czasie dolać do szklanki gorącą wodę, żeby żelatyna się rozpuściła. Śmietanę, kefir, cukier i cukier waniliowy zmiksować, dodać pokrojone w kostkę galaretki, ostrożnie dolać żelatynę, delikatnie wymieszać i szybko wylać na blachę. Poczekać aż stężeje.
Przepis Marii Cekiery

Zobacz również

Ruszają zapisy na 79. Rybnicką Pieszą Pielgrzymkę na Jasną Górę. Oto jej program

Ruszają zapisy na 79. Rybnicką Pieszą Pielgrzymkę na Jasną Górę. Oto jej program

Tłumy na stadionie miejskim w Kwidzynie. Tak było pierwszego dnia święta miasta

Tłumy na stadionie miejskim w Kwidzynie. Tak było pierwszego dnia święta miasta

Polecamy

Wisła straci jeden ze swoich największych talentów? Ma szansę na grę w Lidze Mistrzów

Wisła straci jeden ze swoich największych talentów? Ma szansę na grę w Lidze Mistrzów

Kaczmarek: Wiem, że jestem w świetnej dyspozycji i mam nadzieję, że będę w lepszej

Kaczmarek: Wiem, że jestem w świetnej dyspozycji i mam nadzieję, że będę w lepszej

Cztery medale polskich kajakarzy w Szeged! Iskrzycka i Koliadych ze złotem

Cztery medale polskich kajakarzy w Szeged! Iskrzycka i Koliadych ze złotem