MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto kryształek...
fot. Fot. mad

Smaki dzieciństwa. Ciasta i desery rodem z PRL. TOP 10 deserów naszych Czytelników [PRZEPISY]

Ciasto kryształek

Składniki
6 galaretek (trzy różne kolory)
50 g żelatyny
1/2 litra śmietany kremówki
szklanka kefiru
szklanka cukru
cukier waniliowy

Wykonanie
Przygotować galaretki (każdy kolor osobno!). Po ostygnięciu pokroić je w kostkę. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstawić na pół godziny. Po tym czasie dolać do szklanki gorącą wodę, żeby żelatyna się rozpuściła. Śmietanę, kefir, cukier i cukier waniliowy zmiksować, dodać pokrojone w kostkę galaretki, ostrożnie dolać żelatynę, delikatnie wymieszać i szybko wylać na blachę. Poczekać aż stężeje.
Przepis Marii Cekiery

Zobacz również

Szałowo na festiwalu tuningu w Targach Kielce. Mubi Dub It przyciąga tłumy!

Szałowo na festiwalu tuningu w Targach Kielce. Mubi Dub It przyciąga tłumy!

Polonia Bytom - Piast Gliwice: Wygrana gliwiczan w pierwszym letnim sparingu ZDJĘCIA

NOWE
Polonia Bytom - Piast Gliwice: Wygrana gliwiczan w pierwszym letnim sparingu ZDJĘCIA

Polecamy

Rywal stracił największą gwiazdę. Wiśle będzie łatwiej o awans w Europie?

Rywal stracił największą gwiazdę. Wiśle będzie łatwiej o awans w Europie?

Zakaz kąpieli nad Chechłem w Trzebini. W wodzie wykryto bakterię z grupy Coli

Zakaz kąpieli nad Chechłem w Trzebini. W wodzie wykryto bakterię z grupy Coli

Starosta bez wotum zaufania. Może być wniosek o odwołanie szefa powiatu myślenickiego

Starosta bez wotum zaufania. Może być wniosek o odwołanie szefa powiatu myślenickiego