13 z 14
Świeże grzyby powinniśmy przechowywać lodówce przez najwyżej...
fot. Pxhere.com

Grzyby

Świeże grzyby powinniśmy przechowywać lodówce przez najwyżej 1 dzień. Jedynie borowiki i kurki wytrzymają 2 dni, pieczarki hodowlane - 4 dni. Podduszone lub podsmażone grzyby możemy trzymać w lodówce przez kilka dni. W zamrażarce wytrzymają do pół roku - potem nie nadają się do spożycia.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Polecamy

Na Kasprowym Wierchu resztki śniegu. W górach nadal jednak zagrożenie lawinowe

Na Kasprowym Wierchu resztki śniegu. W górach nadal jednak zagrożenie lawinowe

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Ostra walka i gorąca atmosfera w meczu Garbarnia Kraków - Unia Oświęcim

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie