MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sycylijczyk buduje w Bochni "małą Italię"

(kor)
Paulina Korbut
Lorenzo Renzi (na zdjęciu w środku) dwa lata temu opuścił słoneczną Sycylię i zamieszkał w Bochni. Miasto tak mu się spodobało, że postanowił założyć tutaj restaurację. Serwuje w niej specjalności sycylijskiej kuchni. - Gotuję głównie z produktów, które sprowadzam stamtąd.

Nawet pomidory są sycylijskie, co pewnie zakrawa już na szaleństwo - mówi z uśmiechem. Kuchnia to jego pasja - jak przyznaje, potrawy gotuje nie rękami, ale sercem. Nie lubi też nudy, dlatego często eksperymentuje, łącząc z sobą nowe smaki. - Od jesieni szykuję niespodzianki. Będą koncerty, wystawy i być może warsztaty gotowania. Więcej o Lorenzo, jego niezwykłej pasji i życiu już w piątek w "Tygodniku Brzesko-Bochnia".

Zobacz zdjęcia ślicznych Małopolanek! Wybierz z nami Miss Lata Małopolski 2011!

Głosuj na najlepsze schronisko Małopolski

Mieszkania Kraków. Zobacz nowy serwis

Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska