Zapraszamy na szkolenia
”PRZETWÓRSTWO NA POZIOMIE GOSPODARSTWA ROLNEGO WARUNKIEM DYWERSYFIKACJI DOCHODU RODZIN ROLNICZYCH (ZBOŻA, OWOCE, MIĘSO I MLEKO) ORAZ PODSTAWY SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ”
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu w ramach konsorcjum z Krajową Radą Izb Rolniczych rozpoczyna realizację projektu w ramach działania Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie objętego „Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013”. Głównym celem szkoleń jest przekazanie od strony praktycznej wiedzy z zakresu technologii, wymagań higienicznych, bezpieczeństwa żywności oraz wymagań prawno-administracyjnych przy zakładaniu działalności małego przetwórstwa w gospodarstwie rolnym.
Szkolenia prowadzone będą w Centrum Doradztwa Rolniczego oddział w Radomiu, ul. Chorzowska16/18, które posiada bazę dydaktyczną – Centrum Praktycznego Szkolenia w zakresie Małego Przetwórstwa. Szkolenia organizowane będą w następujących terminach:
15-16.12.2014r 25-26.03.2015 30-31.03.2015r 14-15.05.2015 r
Uczestnikami szkoleń mogą być osoby zatrudnione w rolnictwie lub leśnictwie. Koszty uczestnictwa w szkoleniu, koszty dojazdu na szkolenie i koszty organizacyjne finansowane są z budżetu projektu.
Nabór uczestników na szkolenia prowadzony jest przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach Dział Gospodarstwa Wiejskiego Agroturystyki i Przetwórstwa. Wypełnione karty zgłoszenia prosimy nadsyłać drogą pocztową, faxem lub e-mailem na adres:
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach os. XXXV-lecia PRL 9
32-082 Bolechowice, Dział GWAiP, fax: 12/285 11 07, e-mail: [email protected] . Kolejność zgłoszeń decyduje o udziale w szkoleniu
Informacji dotyczących spraw organizacyjnych udzielają pracownicy Działu GWAiP,
tel. 12/285 21 13 wew. 21, e-mail: [email protected]