9 z 11
Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa...
fot. pixabay.com

Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa jest poddanie go obróbce termicznej. Temperatura w zamrażarce powinna wynosić minimum -18⁰C. Pamiętajmy też o tym, że mięso rozmrożone, nie powinno być ponownie zamrażane.

10 z 11
Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone"....
fot. pixabay.com

Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone".

Bardzo jasny kolor, dziurki na powierzchniach po igłach oraz nienaturalny błysk świadczą o tym, że świeżość mięsa została sztucznie przedłużona.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Dwa awanse Zwolińskiej w ME. Jeden w świetnym stylu, drugi z "wypadkiem przy pracy"

Dwa awanse Zwolińskiej w ME. Jeden w świetnym stylu, drugi z "wypadkiem przy pracy"

Polecamy

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

„Przerwane zostały wały Wisły!”. Tak 15 lat temu Kraków walczył z wielką wodą

„Przerwane zostały wały Wisły!”. Tak 15 lat temu Kraków walczył z wielką wodą

Kaz Bałagane i Jan-Rapowanie rozgrzali scenę! Muzyczna eksplozja na juwenaliach

Kaz Bałagane i Jan-Rapowanie rozgrzali scenę! Muzyczna eksplozja na juwenaliach