5 z 11
Zbyt twarda lub miękka konsystencja....
fot. pixabay.com

Zbyt twarda lub miękka konsystencja.

Świeże mięso jest zwarte i sprężyste - po naciśnięciu wraca do pierwotnego stanu.

6 z 11
Nadtopiony lub żółty tłuszcz....
fot. pixabay.com

Nadtopiony lub żółty tłuszcz.

Tłuszcz znajdujący się po zewnętrznej stronie mięsa powinien być biały, natomiast ten wewnątrz - szarawy. W świeżym mięsie tłuszcz jest zwarty i łatwo go odciąć. Wszelkie odstępstwa od tej reguły, powinny nas skłonić do zastanowienia się nad zakupem.

7 z 11
Zbyt ciemne lub jasne soki....
fot. pixabay.com

Zbyt ciemne lub jasne soki.

Soki powinny składać się z samej krwi. Rozcieńczone lub zbyt ciemne soki to jedna z oznak nadpsutego mięsa.

8 z 11
Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej...
fot. pixabay.com

Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej jakości i pochodziło z zaufanego źródła.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Protestowali przeciwko zabijaniu zwierząt i targom łowieckim w Krakowie

Nikodem Rozbicki i jego krakowscy fani. Trwa festiwal Mastercard Off Camera

Nikodem Rozbicki i jego krakowscy fani. Trwa festiwal Mastercard Off Camera

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Zobacz również

Rekordowa edycja naszej ekologicznej akcji w Centrum Serenada

NASZA AKCJA
Rekordowa edycja naszej ekologicznej akcji w Centrum Serenada

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik

Rezerwy Wisły Kraków boleśnie obite przez Avię Świdnik