5 z 11
Zbyt twarda lub miękka konsystencja....
fot. pixabay.com

Zbyt twarda lub miękka konsystencja.

Świeże mięso jest zwarte i sprężyste - po naciśnięciu wraca do pierwotnego stanu.

6 z 11
Nadtopiony lub żółty tłuszcz....
fot. pixabay.com

Nadtopiony lub żółty tłuszcz.

Tłuszcz znajdujący się po zewnętrznej stronie mięsa powinien być biały, natomiast ten wewnątrz - szarawy. W świeżym mięsie tłuszcz jest zwarty i łatwo go odciąć. Wszelkie odstępstwa od tej reguły, powinny nas skłonić do zastanowienia się nad zakupem.

7 z 11
Zbyt ciemne lub jasne soki....
fot. pixabay.com

Zbyt ciemne lub jasne soki.

Soki powinny składać się z samej krwi. Rozcieńczone lub zbyt ciemne soki to jedna z oznak nadpsutego mięsa.

8 z 11
Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej...
fot. pixabay.com

Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej jakości i pochodziło z zaufanego źródła.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dwa pożary pod Krakowem. Palił się dom mieszkalny oraz kemping w lesie

Dwa pożary pod Krakowem. Palił się dom mieszkalny oraz kemping w lesie

To była demolka! Wisła rozpędza się przed decydującą batalią o ekstraklasę

To była demolka! Wisła rozpędza się przed decydującą batalią o ekstraklasę

„Przerwane zostały wały Wisły!”. Tak 15 lat temu Kraków walczył z wielką wodą

„Przerwane zostały wały Wisły!”. Tak 15 lat temu Kraków walczył z wielką wodą

Zobacz również

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie

Tłumy na finałowym wiecu wyborczym Sławomira Mentzena w Krakowie