Restauracja Zakopiańska to znakomita kuchnia i przytulne wnętrza w starym góralskim domu wybudowany w stylu zakopiańskim. Jak mówi właściciel restauracji Tomasz Gut, to pierwsze na Podhalu miejsce, które nie podlega prostemu szufladkowaniu – Zakopiańska to elegancka restauracja, która nie onieśmiela cenami ani wystrojem; winiarnia, w której nie trzeba być sommelierem by skosztować wybornego trunku; bistro, do którego na lunch zaglądają lokalni biznesmeni i goście wypoczywający pod Tatrami.Specjalnością kuchni jest gęsina, jagnięcina, kaczka, ale także górski pstrąg. I cała paleta tradycyjnych góralskich produktów.
Facebook
Na Podhalu niebawem rozpocznie się zimowy sezon turystyczny. Narciarskie szaleństwo, śnieg i dobra zabawa. Wypoczywając w górach warto zaglądać do jednej z tradycyjnych góralskich restauracji, gdzie dobrze zjemy. Gdzie tu jednak się wybrać, żeby miło i smacznie spędzić czas? Zobaczcie nasza podpowiedzi dla Zakopanego i Nowego Targu.