1 z 9
Przewijaj galerię w dół
TOP 7 szybkich przepisów na wiosenny, zielony obiad [PRZEPISY]
fot. pixabay.com
2 z 9
Energetyczna buddha bowl z prażonymi nerkowcami...
fot. materiały prasowe

Energetyczna buddha bowl z prażonymi nerkowcami

Składniki (na 2 duże porcje)
200 g rukoli
20 pomidorków koktajlowych
Mini grzanki z pełnoziarnistego pieczywa
2 jajka
75 g Orzechów Nerkowca Bakalland
Sól i pieprz do smaku
Sok z cytryny

Wykonanie
Rukolę wykładamy w przygotowanych do podania miskach. Następnie pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i układamy na rukoli. W tym samym czasie gotujemy jajka. W zależności od upodobań smakowych mogą być gotowane na miękko lub zupełnie na twardo. W piekarniku podgrzewamy pokrojoną na kawałki mini bagietkę. Ugotowane i obrane jajka układamy na rukoli, dodajemy grzanki. Na patelni delikatnie prażymy orzechy nerkowca. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem.

3 z 9
Zielona pasta z suszoną żurawiną...
fot. materiały prasowe

Zielona pasta z suszoną żurawiną

Składniki
1 opakowanie pełnoziarnistego makaronu
200 g szpinaku baby
100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
300 g groszku cukrowego
1 świeży ogórek
1 awokado
1 cytryna
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Makaron gotujemy al’dente. Na patelni podsmażamy delikatnie groszek cukrowy z czosnkiem i odrobiną soku z cytryny. Na koniec dodajemy liście szpinaku. Podsmażamy przez chwilę, tak aby szpinak nie stracił swojego koloru. Do gotowego sosu dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka, awokado i żurawinę. Wszystko doprawiamy solą i pierzem do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem.

4 z 9
Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami...
fot. materiały prasowe

Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duży brokuł
1 cebula
Garść młodych liści buraka
4 plasterki szynki parmeńskiej
200 ml śmietanki do sosów
75 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
Sól
Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
Szczypta czerwonej papryki

Wykonanie
Ciasto francuskie wykładamy na blacie i kropimy na 4 równe części. Następnie formujemy z niego kwadratowe sakiewki. Gotowe sakiewki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 5 minut. Na patelni podsmażamy cebule z liśćmi buraka i brokułem. Na koniec dodajemy do wszystkich składników śmietankę. Gotową masę przekładamy do podpieczonych sakiewek. Całość przyprawiamy. Na wierzch układamy szynkę parmeńską i brokuły. Posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w 120 stopniach przez ok. 10-15 minut.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

O teatrze i aktorstwie od podszewki. Tego na scenie nie widzimy. Premiera w STU

O teatrze i aktorstwie od podszewki. Tego na scenie nie widzimy. Premiera w STU

Głośny doping na meczu Wisły Kraków. Pozdrowienia i transparent dla dzielnego Jacka

Głośny doping na meczu Wisły Kraków. Pozdrowienia i transparent dla dzielnego Jacka

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Zobacz również

O teatrze i aktorstwie od podszewki. Tego na scenie nie widzimy. Premiera w STU

O teatrze i aktorstwie od podszewki. Tego na scenie nie widzimy. Premiera w STU

Drzewo runęło na zaparkowane samochody w Tarnowie. Uszkodzona linia energetyczna

Drzewo runęło na zaparkowane samochody w Tarnowie. Uszkodzona linia energetyczna