1 z 9
Przewijaj galerię w dół
TOP 7 szybkich przepisów na wiosenny, zielony obiad [PRZEPISY]
fot. pixabay.com
2 z 9
Energetyczna buddha bowl z prażonymi nerkowcami...
fot. materiały prasowe

Energetyczna buddha bowl z prażonymi nerkowcami

Składniki (na 2 duże porcje)
200 g rukoli
20 pomidorków koktajlowych
Mini grzanki z pełnoziarnistego pieczywa
2 jajka
75 g Orzechów Nerkowca Bakalland
Sól i pieprz do smaku
Sok z cytryny

Wykonanie
Rukolę wykładamy w przygotowanych do podania miskach. Następnie pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i układamy na rukoli. W tym samym czasie gotujemy jajka. W zależności od upodobań smakowych mogą być gotowane na miękko lub zupełnie na twardo. W piekarniku podgrzewamy pokrojoną na kawałki mini bagietkę. Ugotowane i obrane jajka układamy na rukoli, dodajemy grzanki. Na patelni delikatnie prażymy orzechy nerkowca. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem.

3 z 9
Zielona pasta z suszoną żurawiną...
fot. materiały prasowe

Zielona pasta z suszoną żurawiną

Składniki
1 opakowanie pełnoziarnistego makaronu
200 g szpinaku baby
100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
300 g groszku cukrowego
1 świeży ogórek
1 awokado
1 cytryna
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Makaron gotujemy al’dente. Na patelni podsmażamy delikatnie groszek cukrowy z czosnkiem i odrobiną soku z cytryny. Na koniec dodajemy liście szpinaku. Podsmażamy przez chwilę, tak aby szpinak nie stracił swojego koloru. Do gotowego sosu dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka, awokado i żurawinę. Wszystko doprawiamy solą i pierzem do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem.

4 z 9
Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami...
fot. materiały prasowe

Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duży brokuł
1 cebula
Garść młodych liści buraka
4 plasterki szynki parmeńskiej
200 ml śmietanki do sosów
75 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
Sól
Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
Szczypta czerwonej papryki

Wykonanie
Ciasto francuskie wykładamy na blacie i kropimy na 4 równe części. Następnie formujemy z niego kwadratowe sakiewki. Gotowe sakiewki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 5 minut. Na patelni podsmażamy cebule z liśćmi buraka i brokułem. Na koniec dodajemy do wszystkich składników śmietankę. Gotową masę przekładamy do podpieczonych sakiewek. Całość przyprawiamy. Na wierzch układamy szynkę parmeńską i brokuły. Posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w 120 stopniach przez ok. 10-15 minut.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Wędki, przynęty, pontony. Takich targów dla wędkarzy jeszcze w Krakowie nie było

Pożegnanie papieża Franciszka w Krakowie. Wierni modlą się w Łagiewnikach

Pożegnanie papieża Franciszka w Krakowie. Wierni modlą się w Łagiewnikach

Zakopianka, czyli góralskie pole bitwy. Bywało już ostro. Jak będzie teraz?

Zakopianka, czyli góralskie pole bitwy. Bywało już ostro. Jak będzie teraz?

Zobacz również

Zakopianka, czyli góralskie pole bitwy. Bywało już ostro. Jak będzie teraz?

Zakopianka, czyli góralskie pole bitwy. Bywało już ostro. Jak będzie teraz?

Bocianie gniazdo z najpiękniejszym widokiem na świecie. Takie rzeczy w Małopolsce!

Bocianie gniazdo z najpiękniejszym widokiem na świecie. Takie rzeczy w Małopolsce!